- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
XXII Dni Kukurydzy w Skrzelewie - online
02.10.2020
4 października zapraszamy na Dni Kukurydzy w formule on-line. Transmisja na żywo od godz. 12.00 do 14.00. Na polu spotkają się jedynie wystawcy i wykładowcy. Pozostałych zainteresowanych zapraszamy do śledzenia tego wydarzenia za pośrednictwem internetu.
Istnieje możliwość zadawania pytań przedstawicielom firm z branży rolniczej i wykładowcom.
Zapraszamy na:
- Facebooka - https://www.facebook.com/DniKukurydzy
- stronę internetową – www.DniKukurydzy.pl
Program:
- Zbiór z poletek doświadczalnych kombajnem z monitoringiem plonu i wilgotności
- Program promocyjny: Uprawa i wykorzystanie ziarna kukurydzy dla celów spożywczych - wykład sfinansowany z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych - dr inż. Roman Warzecha, Kierownik Pracowni Kukurydzy i Pszenżyta, IHAR-PIB Radzików
- Mykotoksyny w ziarnie kukurydzy i zbóż - dr inż. Piotr Ochodzki, IHAR-PIB Radzików
- Potrzeby pokarmowe kukurydzy - prof. dr hab. Wojciech Stępień, Kierownik Katedry SGGW
- Prezentacja poletek herbicydowych i nawozowych
- Prezentacja firm branżowych
Bliższych informacji udzielają:
- Tadeusz Szymańczak – tel. 502 56 94 85, e-mail: szymanczak@kukurydza.home.pl
- Sylwia Szymańczak – tel. 500 259 251, e-mail: sylwia.szymanczak@gmail.com