- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Mała przedsiębiorczość na obszarach wiejskich - duże możliwości
Mazowiecki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Warszawie Oddział Płock realizuje projekt pn. „Mała przedsiębiorczość na obszarach wiejskich - duże możliwości”, w związku z tym zorganizowany będzie wyjazd studyjny dla 25 osób zainteresowanych podejmowaniem działalności pozarolniczej z terenu powiatów: gostynińskiego, płockiego i sierpeckiego, w dniach 10-12 września 2019 r.
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 - Plan operacyjny na lata 2018-2019.
Działanie skierowane jest do:
- Właścicieli gospodarstw agroturystycznych i obiektów turystyki wiejskiej;
- Rolników, domowników, przedsiębiorców zainteresowanych działalnością pozarolniczą;
- Lokalnych liderów, przedstawicieli organizacji pozarządowych, doradców rolniczych;
Celem operacji jest pokazanie uczestnikom wyjazdu studyjnego dobrych praktyk w wykorzystaniu lokalnych zasobów i potencjału ludzkiego w podejmowaniu inicjatyw na rzecz rozwoju obszarów wiejskich. Podczas 3-dniowego wyjazdu studyjnego uczestnicy poznają dobre przykłady małej przedsiębiorczości pozarolniczej dające szansę mieszkańcom wsi na wzrost osiąganych dochodów. Ważnym elementem będzie zapoznanie uczestników z ideą i zasadami funkcjonowania oraz możliwościami korzystania z Inkubatora Przetwórczego w procesie przetwarzania produktów z gospodarstwa i ich sprzedaż w ramach RHD. Potrzebą realizacji operacji jest przekazanie uczestnikom wyjazdu studyjnego dobrych praktyk partnerskiej współpracy w promocji produktów regionalnych przy wykorzystaniu lokalnych zasobów i potencjału ludzkiego.
Źródło: MODR
