Województwo zachodniopomorskie Województwo pomorskie warminsko-mazurskie Województwo podlaskie Województwo lubuskie Województwo wielkopolskie kujawsko-pomorskie Województwo mazowieckie Województwo lodzkie Województwo lubelskie Województwo dolnośląskie Województwo opolskie Województwo świętokrzyskie Województwo śląskie Województwo małopolskie Województwo podkarpackie
Samorząd Województwa Mazowieckiego

Biuro Regionalne KSOW Województwa Mazowieckiego (wersja archiwalna)

English 
baner

  Znajdź KSOW na:

      

Mazowiecki Konkurs Fotografii Kulinarnej – wyniki konkursu

31.07.2019

Znamy już zwycięzców II edycji konkursu fotograficznego „Mazowiecki Konkurs Fotografii Kulinarnej”. Dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział.

                       logotyp - Mazowiecki Konkurs Fotografii Kulinarnej

Laureatami II edycji konkursu fotograficznego „Mazowiecki Konkurs Fotografii Kulinarnej” zostali:

I.         Kategoria „Z Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze”

  • 1 miejsce: Agnieszka Bauman

Podkategoria: Warzywa i owoce

Nazwa potrawy/produktu: Gruszki „Ekoturystyka w Raju" Gospodarstwo Ekologiczne i Agroturystyczne

                         Gruszki „Ekoturystyka w Raju”, autor: Agnieszka Bauman

  • 2 miejsce: Anna Poławska

Podkategoria: Napoje

Nazwa potrawy/produktu: Browar Ciechan Piwo Wyborne

  • 3 miejsce: Michał Cholewiński

Podkategoria: Warzywa i owoce

Nazwa potrawy/produktu: Makaron z pesto z ekologicznej rukoli, gruszką i serem pleśniowym

  • Wyróżnienia:

1.     Hanna Kowalska

Podkategoria: Produkty mięsne

Nazwa potrawy/produktu: Smalec ze świni rasy Złotnicka Biała

2.      Marta Garwoła

Podkategoria: Oleje i tłuszcze

Nazwa potrawy/produktu: Smalec i ogórki kiszone

3.      Lena Dymczyk

Podkategoria: Gotowe dania i potrawy

Nazwa potrawy/produktu: Pyzy ziemniaczane z serem

4.      Julia Rogulska

Podkategoria: Gotowe dania i potrawy

Nazwa potrawy/produktu: Pierogi

5.      Monika Lutkiewicz

Podkategoria: Napoje

Nazwa potrawy/produktu: Syrop z mniszka

 

II.        Kategoria „Z Listy Produktów Tradycyjnych”

Podkategoria: Warzywa i owoce:

  • 1 miejsce: Marta Bukowska

Nazwa potrawy/produktu: Marmolada z antonówek

                     Marmolada z antonówek, autor: Marta Bukowska

  • 2 miejsce: Monika Lutkiewicz

Nazwa potrawy/produktu: Ogórki kiszone z liściem dębu

  • 3 miejsce: Michał Cholewiński

Nazwa potrawy/produktu: Kolorowe świderki z sosem dyniowo-ziołowym, pieczonymi warzywami i kozim serem

 

Podkategoria: Gotowe dania i potrawy:

  • 1 miejsce: Marianna Sobieraj

Nazwa potrawy/produktu: Czernickie pierogi

                 Czernickie pierogi, autor: Marianna Sobieraj

  • 2 miejsce: Katarzyna Prosińska

Nazwa potrawy/produktu: Rejbak

  • 3 miejsce: Anna Poławska

Nazwa potrawy/produktu: Bendzwały Szlacheckie

 

Serdecznie gratulujemy.

Laureaci konkursu otrzymają karty prezentowe do indywidualnego wykorzystania.

Uroczyste wręczenie nagród planowane jest na przełomie sierpnia i września br.

 


Portale regionalne
mapa
 
logo Unia Europejska
Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejskie
logo PROW
logo FAPA    logo CDR
Mapa serwisu    |    copyright KSOW 2009