- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Zapraszamy na seminarium pn. Eksportuj żywność do Wielkiej Brytanii - 28 lutego br.
Brytyjsko-Polska Izba Handlowa (BPCC) oraz Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego zapraszają na seminarium skierowane do producentów żywności. Celem spotkania jest wsparcie polskich przedsiębiorców z branży spożywczej w eksporcie produktów do Wielkiej Brytanii.
Polskich producentów coraz mocniej dotykają problemy związane z eksportem na wschód, zaś Wielka Brytania, gdzie eksport polskich produktów rośnie w dwucyfrowym tempie wydaje się być kierunkiem o wielkim potencjale i dużej chłonności. Konsumenci brytyjscy są zarówno zamożni jak również wymagający i zróżnicowani. Wielu z nich szuka nowych doznań smakowych czy po prostu zdrowej żywności - inni z kolei, zwracają uwagę na niższe ceny bez względu na pochodzenie produktu.
Jak działać na rynku brytyjskim, nawiązywać współpracę z kontrahentami przekonać Brytyjczyków do nabywania polskiej żywności – to tylko kilka propozycji tematów które znajdziecie Państwo w naszym programie. Problemy związane z certyfikatami, kursami walut, logistyką, tłumaczeniem i zawieraniem kontraktów pomiędzy dwoma różnymi systemami prawnymi będą przedmiotem seminarium i zostaną przedstawione w najbardziej praktycznej formie.
W trakcie spotkania zaprezentujemy wiedzę ekspercką naszych partnerów, którzy wspólnie z BPCC dostarczają kompleksowych rozwiązań w zakresie wprowadzenia produktów i usług na rynek Wielkiej Brytanii.
Organizator: Brytyjsko-Polska Izba Handlowa oraz Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego
Współorganizacja: Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Mazowiecki Park Naukowo Technologiczny - Park Spółdzielczy w Płońsku oraz Agencja Rozwoju Mazowsza S.A.
Partnerzy: AgroBioCluster, Krajowy Punkt Kontaktowy PR HORYZONT 2020, Urząd Miasta st. Warszawy
Na seminarium zapraszamy do Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego, Aula Kryształowa, ul. Nowoursynowska 166, 02-727 Warszawa, w godz. 09:30- 15:00, 28 lutego 2017 r.
Osoby zainteresowane uczestnictwem prosimy o przesyłanie zgłoszeń do dnia 24 lutego br. na adres: krzysztof.szulc*mpnt.pl1
Udział w Seminarium jest bezpłatny.
Więcej informacji:
Agnieszka Jędrzejczak
Biuro Współpracy i Promocji Gospodarczej
Kancelaria Marszałka
Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego
ul. Jagiellońska 26, 03-719 Warszawa
tel. 22 59 07 768, e-mail: agnieszka.jedrzejczak*mazovia.pl1
1(ze względu na ochronę adresu e-mail przed spamem należy usunąć znak * i zastąpić go @).