- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Konferencja podsumowująca projekt: "Mazowiecka Kuźnia Smaków..."
Stowarzyszenie „Razem dla Radomki” serdecznie zaprasza do udziału w konferencji podsumowującej projekt „Mazowiecka Kuźnia Smaków. Promocja dziedzictwa kulinarnego obszaru Południowego Mazowsza, wpływająca na rozwój produktów tradycyjnych i regionalnych”, która odbędzie się 5 grudnia 2016 r., o godzinie 10.00 w Sali Konferencyjnej Urzędu Gminy w Przytyku.
Dziedzictwo kulinarne, to jeden z wielu obszarów, które Stowarzyszenie „Razem dla Radomki” stara się rozwijać, promując produkty, przedsiębiorców, organizując konkursy na najlepsze produkty regionalne, konkursy kulinarne, a także organizując stoiska wystawiennicze na największych w kraju wydarzeniach związanych z promocją rolnictwa, produktów spożywczych – tych tradycyjnych i regionalnych. Konferencja będzie stanowiła podsumowanie projektu „Mazowiecka Kuźnia Smaków. Promocja dziedzictwa kulinarnego obszaru Południowego Mazowsza, wpływająca na rozwój produktów tradycyjnych i regionalnych”, finansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Pomocy Technicznej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Program:
1. Otwarcie konferencji.
2. Projekt „Mazowiecka Kuźnia Smaków. Promocja dziedzictwa kulinarnego obszaru Południowego Mazowsza, wpływająca na rozwój produktów tradycyjnych i regionalnych – realizacja i osiągnięcia.
3. Prezentacja filmu „Szlak Kulinarny Doliny Radomki”
4. Stowarzyszenie „Razem dla Radomki” w procesie rozwoju przedsiębiorczości, produktów regionalnych i lokalnych.
5. Prezentacja dobrych praktyk – wystąpienia producentów produktów regionalnych, lokalnych i tradycyjnych.
6. Wręczenie nagród w konkursie kulinarnym na najlepsze produkty regionalne i lokalne „Doliny Radomki”.
Konferencja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Pomocy Technicznej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.