- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Szkolenie: Rola produktów tradycyjnych w rozwoju obszarów wiejskich...
Stowarzyszenie „Razem dla Radomki” zaprasza do udziału w dwóch najbliższych szkoleniach, podczas których zostaną przedstawione zagadnienia: Rola produktów tradycyjnych w rozwoju obszarów wiejskich oraz Produkty tradycyjne i lokalne w systemach żywności wysokiej jakości, które odbędą się 12 października 2016 r. w Kozienicach, przy ul. Mikołaja Kopernika 8/17 (godzina 10.00) oraz 13 października 2016 r. w Centrum Informacji, Edukacji i Kultury w Zakrzewie (Zakrzew ) o godzinie 12.00.
Cykl spotkań realizowany jest w ramach projektu „Mazowiecka Kuźnia Smaków. Promocja dziedzictwa kulinarnego obszaru Południowego Mazowsza, wpływająca na rozwój produktów tradycyjnych i regionalnych”.
Szkolenia zostaną poprowadzone przez Panią Izabelę Byszewską i Pana Jana Zwolińskiego, doświadczonych praktyków i teoretyków, którzy od kilkunastu lat kierują Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego – jedną z najważniejszych instytucji związanych z promocją i budową silnego wizerunku i marki produktów tradycyjnych i regionalnych w Polsce. Organizacja ta zrzesza licznych producentów, a jej rolą jest budowanie wspólnie z administracją rządową i samorządową polskiego systemu jakości dla produktów lokalnych, regionalnych i tradycyjnych. Szkolenie ma charakter bezpłatny i skierowane jest do wszystkich zainteresowanych mieszkańców, zarówno producentów produktów regionalnych, przedsiębiorców, rolników, ale i pozostałych chętnych osób, które chcą dowiedzieć się w jaki sposób możemy dziś dbać o rozwój obszarów wiejskich w oparciu o regionalne produkty.
Projekt "Mazowiecka Kuźnia Smaków. Promocja dziedzictwa kulinarnego obszaru Południowego Mazowsza, wpływająca na rozwój produktów tradycyjnych i regionalnych" oferuje szereg specjalistycznych zajęć szkoleniowych, warsztatów i szkoleń e-learningowych związanych z budowaniem silnej marki produktów tradycyjnych, regionalnych, producentów branży spożywczej, jak również z rozwojem mieszkańców obszarów wiejskich, którzy chcieliby podjąć działalność pozarolniczą związaną z produkcją zdrowej żywości. Skierowany jest do wszystkich chętnych osób z terenu woj. mazowieckiego. Więcej informacji mogą Państwo uzyskać w Biurze Projektu - Stowarzyszania "Razem dla Radomki" mieszczącym się w Radomiu, przy ul. Wernera 9/11, tel. 48 38 58 996, e-mail: zarzad@razemdlaradomki.pl.
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Pomocy Technicznej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.