- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Zapraszamy na warsztaty: Przetwórstwo mleka i mięsa w gospodarstwie rolnym
Krajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie organizuje we współpracy z Centrum Doradztwa Rolniczego /Oddział w Radomiu warsztaty technologiczne dla nauczycieli szkół rolniczych na temat: „Przetwórstwo mleka i mięsa w gospodarstwie rolnym oraz zasady wprowadzania żywności na rynek” w terminie 23 – 24 maja 2016r.
Realizacja warsztatów odbędzie się w Centrum Praktycznego Szkolenia w zakresie Małego Przetwórstwa w Radomiu http://cpsz.cdr.gov.pl/przetmiesa
Celem szkolenia jest przedstawienie technologii przetwarzania mleka i mięsa w gospodarstwie rolnym z uwzględnieniem następujących zagadnień:
● kryteria oceny i dobór surowców
● wymogi w zakresie przetwarzania mleka
● zasady wytwarzania wyrobów mięsnych
● dobre praktyki produkcyjne i higieniczne
● optymalne warunki sprzedaży
Po otrzymaniu potwierdzenia zgłoszonych nauczycieli do udziału w warsztatach lista uczestników będzie dostępna na Portalu Edukacyjnym KCER.
Więcej informacji na stronie: www.kcer.pl