- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Gotowanie na polanie
21.04.2015
Impreza plenerowa o charakterze rekreacyjnym adresowana do miłośników kuchni regionalnej. Głównym punktem programu jest konkurs kulinarny „Najsmaczniejsza potrawa mazowiecka”, w którym umiejętności prezentują koła gospodyń wiejskich, gospodynie indywidualne oraz twórcy produktów regionalnych. Uczestnicy imprezy będą mogli zaopatrzyć się w produkty ekologiczne i tradycyjne, a także wyroby lokalnego rękodzieła i nietuzinkowe pamiątki, m.in.: rzeźby, ceramikę, biżuterię, ręcznie wykonywane świece i wiele innych.
Kiedy? 3 maja, godz. 10.00–18.00
Gdzie? Muzeum Wsi Mazowieckiej w Sierpcu
Info: www.mwmskansen.pl