- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Program rozwoju i promocji systemu kategoryzacji
19.03.2015
Zapraszamy do przeczytania publikacji pt. PROGRAM ROZWOJU I PROMOCJI SYSTEMU KATEGORYZACJI OBIEKTÓW AGROTURYSTYCZNYCH I OBIEKTÓW TURYSTYKI WIEJSKIEJ W POLSCE.
Przedmiotem niniejszego opracowania jest system kategoryzacji w obiektach wiejskiej bazy noclegowej. W obszarze szczególnego zainteresowania w tym zakresie znajdują się następujące zagadnienia:
- Kategoryzacja jako instrument ujednolicenia standardów gwarantujących turystom takie same warunki w obiektach wiejskiej bazy noclegowej na terenie całego kraju;
- Kategoryzacja jako instrument podnoszenia oraz utrzymania jakości świadczonych usług w usługach świadczonych na obszarach wiejskich na terenie całego kraju;
- Efektywne funkcjonowanie kategoryzacji w warunkach rynkowych na terenie całego kraju;
- Promocja systemu kategoryzacji zarówno wśród turystów, jak i kwaterodawców na terenie całego kraju.
- Promocja systemu kategoryzacji wśród podmiotów i instytucji odpowiedzialnych za promocję Polski i regionów jako atrakcyjnych turystycznie realizujących i finansujących działania i kampanie promocyjne (POT, ROT-y i LOT-y, Marszałkowie Województw).
Opracowanie dotyczy obszaru całego kraju.
Dokument został opracowany w ramach realizacji zadania pt. Wypracowanie i wdrożenie mechanizmów wpływających na podnoszenie jakości usług i produktów w turystyce wiejskiej i agroturystyce.
źródło: Polska Federacja Turystyki Wiejskiej "Gospodarstwa Gościnne"