- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Tradycja może być atrakcyjna
We wtorek 3 marca br. w M-GOK-u w Glinojecku odbyło się szkolenie pt. „Produkt tradycyjny jako element podnoszenia atrakcyjności turystycznej regionu”. Jego organizatorem był Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie wraz z naszą placówką.
Przybyłych gości powitali Wojciech Bruździński i Małgorzata Iwańska oraz burmistrz Glinojecka Waldemar Godlewski. Wykład na temat tradycyjnych produktów regionalnych wygłosił przedstawiciel Urzędu Marszałkowskiego – Krzysztof Zaniewski, natomiast o produkcji serów i tradycjach z tym związanych opowiedział Krzysztof Jaworski – serowar z Żuław. Tuż po swoim wystąpieniu wprowadził on uczestników szkolenia w tajniki wytwarzania sera podpuszczkowego.
Przebieg oraz efekty szkolenia przedstawiamy w fotogalerii.
źródło: M-GOK Glinojeck