- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
O dziedzictwie kulinarnym…
Od 12 do 14 maja przedsiębiorcy – członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze, przedstawiciele Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego w Warszawie oraz przedstawiciele regionów członkowskich Europejskiej Sieci uczestniczyli w dorocznym Forum Regionów Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego.
Tym razem organizacji podjęło się województwo kujawsko-pomorskie. Obradom forum przewodniczyli koordynatorzy Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego Niclas Fjellström i Madelene Johansson. Spotkanie prowadzone było w formie dyskusji panelowych i warsztatów. Dominowało zagadnienie współpracy regionów członkowskich w ramach Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego oraz planowane przedsięwzięcia promocyjne, służące dalszemu rozwojowi sieci. Odbyły się również warsztaty i pokazy kulinarne oraz wizyty studyjne u członków sieci regionalnej Dziedzictwo Kulinarne Kujawy i Pomorze.
Udział przedstawicieli województwa mazowieckiego w forum sfinansowany został ze środków w ramach Schematu III Pomocy Technicznej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007–2013.