Województwo zachodniopomorskie Województwo pomorskie warminsko-mazurskie Województwo podlaskie Województwo lubuskie Województwo wielkopolskie kujawsko-pomorskie Województwo mazowieckie Województwo lodzkie Województwo lubelskie Województwo dolnośląskie Województwo opolskie Województwo świętokrzyskie Województwo śląskie Województwo małopolskie Województwo podkarpackie
Samorząd Województwa Mazowieckiego

Biuro Regionalne KSOW Województwa Mazowieckiego (wersja archiwalna)

English 
baner

  Znajdź KSOW na:

      

Zapraszamy na Festiwal Chlebów Świata

21.03.2014

TERMIN: 21- 23 marca 2014 r.

WSTĘP WOLNY

MIEJSCE: gmach Zespołu Szkół im. Wł. Grabskiego, ul. Ratuszowa 13, Warszawa, blisko dworca PKP Warszawa Wileńska

DOJAZD z Placu Bankowego:

  • tramwaje: 18, 20, 23, 26, 
  • autobusy: 160, 190, 226, 460, 512, 527, 718, 738

Szczegółowy program: www.chlebyswiata.pl

Godziny otwarcia:     

  • piątek, 21 marca: 9.00 do 17.00
  • sobota, 22 marca: 10.00 do 18.00
  • niedziela, 23 marca: 10.00 do 16.00

Informacja telefoniczna: 22 22 45 804, 22 22 45 805, e-mail: sekretariat@festiwalchlebow.pl

Nowością FESTIWALU CHLEBÓW ŚWIATA są  piekarnicze prezentacje, które będą realizowane co godzinę w kilkunastu salach lekcyjnych. Odwiedzając te "laboratoria piekarnicze"  można będzie poznać historię starodawnych mąk, sposób przygotowania pieczywa przez rzymian i palestyńczyków, abilność piekarzy z Chin, Indonezji, Syrii i innych atrakcji.

Nie zabraknie też wypieku starodawnego razowego pieczywa w PIEKARNI DOMOWEJ oraz ekologiczne wędzenie wędlin zapewnione przez  ekspertów z Muzeum Rolnictwa w Ciechanowcu.

W zamienionych salach lekcyjnych na LABORATORIA PIEKARNICZE co godzinę będzie można poznać sposoby przygotowania: piady, pity, rogali świętomarcińskiego z Poznania, bio pieczywa,  ziaren i starodawnych mąk, chlebów  z Australii i Oceanii, Chin, Bułgarii, Francji, Indonezji, Palestyny, Syrii, Serbii, Włoch i innych stron świata.

Wystawa CHLEBÓW ŚWIATA chleb kosmonautów 

BIESIADY CHLEBNE  -  (piątek i sobotę, 21-22.03.br.)  
od godz. 19.00 - 22.00
Rezerwacje: 22 22 45 804, 22 22 45 805, e-mail: biesiadachlebow@festiwalchlebow.pl 

Produkty Jarmarku Chlebów Świata i dodatków: 
chleb litewski, sękacz, cebularz, pieczywa bezglutenowe, chleb życia, chleb bez mąki, mrowisko,  ciasta, sery krowie, kozie, owcze, sery dojrzewające, żubrowiec, miody, pierzga, pyłek kwiatowy, przyprawy, zioła, bakalie, ekologiczne wędliny, powidła z buraków cukrowych z Mazowsza.

Degustacje: kanapek chlebów świata

 

Więcej informacji na stronie www.chlebyswiata.pl


Portale regionalne
mapa
 
logo Unia Europejska
Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejskie
logo PROW
logo FAPA    logo CDR
Mapa serwisu    |    copyright KSOW 2009