- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Zapraszamy na Festiwal Chlebów Świata
TERMIN: 21- 23 marca 2014 r.
WSTĘP WOLNY
MIEJSCE: gmach Zespołu Szkół im. Wł. Grabskiego, ul. Ratuszowa 13, Warszawa, blisko dworca PKP Warszawa Wileńska
DOJAZD z Placu Bankowego:
- tramwaje: 18, 20, 23, 26,
- autobusy: 160, 190, 226, 460, 512, 527, 718, 738
Szczegółowy program: www.chlebyswiata.pl
Godziny otwarcia:
- piątek, 21 marca: 9.00 do 17.00
- sobota, 22 marca: 10.00 do 18.00
- niedziela, 23 marca: 10.00 do 16.00
Informacja telefoniczna: 22 22 45 804, 22 22 45 805, e-mail: sekretariat@festiwalchlebow.pl
Nowością FESTIWALU CHLEBÓW ŚWIATA są piekarnicze prezentacje, które będą realizowane co godzinę w kilkunastu salach lekcyjnych. Odwiedzając te "laboratoria piekarnicze" można będzie poznać historię starodawnych mąk, sposób przygotowania pieczywa przez rzymian i palestyńczyków, abilność piekarzy z Chin, Indonezji, Syrii i innych atrakcji.
Nie zabraknie też wypieku starodawnego razowego pieczywa w PIEKARNI DOMOWEJ oraz ekologiczne wędzenie wędlin zapewnione przez ekspertów z Muzeum Rolnictwa w Ciechanowcu.
W zamienionych salach lekcyjnych na LABORATORIA PIEKARNICZE co godzinę będzie można poznać sposoby przygotowania: piady, pity, rogali świętomarcińskiego z Poznania, bio pieczywa, ziaren i starodawnych mąk, chlebów z Australii i Oceanii, Chin, Bułgarii, Francji, Indonezji, Palestyny, Syrii, Serbii, Włoch i innych stron świata.
Wystawa CHLEBÓW ŚWIATA chleb kosmonautów
BIESIADY CHLEBNE - (piątek i sobotę, 21-22.03.br.)
od godz. 19.00 - 22.00
Rezerwacje: 22 22 45 804, 22 22 45 805, e-mail: biesiadachlebow@festiwalchlebow.pl
Produkty Jarmarku Chlebów Świata i dodatków:
chleb litewski, sękacz, cebularz, pieczywa bezglutenowe, chleb życia, chleb bez mąki, mrowisko, ciasta, sery krowie, kozie, owcze, sery dojrzewające, żubrowiec, miody, pierzga, pyłek kwiatowy, przyprawy, zioła, bakalie, ekologiczne wędliny, powidła z buraków cukrowych z Mazowsza.
Degustacje: kanapek chlebów świata
Więcej informacji na stronie www.chlebyswiata.pl