- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
XI edycja konkursu "Smak ekologicznej żywności"
14.03.2014
Zapraszamy mazowieckie szkoły podstawowe i gimnazja do udziału w XI edycji konkursu „Smak ekologicznej żywności”. W tym roku formuła konkursu polegać będzie na sprawdzeniu wiedzy w zakresie rolnictwa ekologicznego i żywności ekologicznej. Serdecznie zachęcamy do zapoznania się z regulaminem konkursu.
Czas trwania konkursu: 15 marca 2014 r. - 30 czerwca 2014 r.
Termin nadsyłania zgłoszeń: do 15 kwietnia 2014 r.
Cel konkursu:
- pogłębianie wiedzy na temat ekologii i ekologicznej żywności,
- podnoszenie świadomości młodych konsumentów poprzez promowanie certyfikowanych produktów rolnictwa ekologicznego,
- kształtowanie postaw zdrowego żywienia wśród dzieci i młodzieży,
- wymiana doświadczeń miedzy palcówkami oświatowymi,
- integracja uczniów.
Szczegółowe informacje o konkursie można uzyskać w Departamencie Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, tel. 22 59 79 339, jak również w załączonym regulaminie konkursu.