- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
III Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia
III Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia odbędą się w dniach 4-6 kwietnia 2014 r. przy ul. Marsa 56c w Warszawie pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Marszałka Województwa Mazowieckiego oraz Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego.
Ekologia i tradycja – to hasła, wokół których skupiać się będzie tegoroczna edycja Targów Regionalia organizowanych w warszawskim Centrum MT Polska. Podczas imprezy lokalni producenci zaprezentują szeroki wybór organicznej żywności i produktów wytwarzanych na bazie receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Wydarzenie bardzo dobrze wpisuje się w popularny trend slow food promujący dbałość o zdrowie i środowisko. Na stoiskach nie zabraknie też wyrobów rzemieślniczych, rękodzieła czy mody inspirowanej folklorem.
Targi Regionalia poświęcone są zdrowej i tradycyjnej żywności oraz wyrobom z Polski i ze świata. Oferta obejmuje produkty regionalne i naturalne, ekologiczne i organiczne, miody oraz wyroby mleczarskie, a także wina i browary regionalne. Podczas imprezy nie zabraknie też artykułów rzemieślniczych, z drewna, ręcznie robionej biżuterii, mody inspirowanej folklorem i kosmetyków naturalnych. Do udziału w wydarzeniu zapraszane są również eko organizacje, stowarzyszenia i fundacje. Oprócz tego, przez trzy dni polskie bogactwo – od strony przyrodniczej – zaprezentują regiony, jakie wystawiać się będą na Targach Agroturystyka. W ten sposób zwiedzający, szlakiem lokalnych smaków, będą mogli także zapoznać się z propozycjami wczasów na łonie natury, z dala od miejskiego zgiełku.
Na uczestników wydarzenia przez trzy dni będą również czekać różnorodne atrakcje. W programie targów przewidziane są m.in. degustacje lokalnych specjałów, kulinarne warsztaty i pokazy gotowania, a także ciekawe konkursy. Ponadto, równolegle zorganizowane zostaną Targi Turystyki i Wypoczynku LATO. Po raz pierwszy w ramach Targów Lato odbędzie się event dla pasjonatów wędkarstwa – Wędkuj z Nami.
Więcej informacji dostępnych jest na stronie www.targiregionalia.pl
źródło: Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego