Województwo zachodniopomorskie Województwo pomorskie warminsko-mazurskie Województwo podlaskie Województwo lubuskie Województwo wielkopolskie kujawsko-pomorskie Województwo mazowieckie Województwo lodzkie Województwo lubelskie Województwo dolnośląskie Województwo opolskie Województwo świętokrzyskie Województwo śląskie Województwo małopolskie Województwo podkarpackie
Samorząd Województwa Mazowieckiego

Biuro Regionalne KSOW Województwa Mazowieckiego (wersja archiwalna)

English 
baner

  Znajdź KSOW na:

      

Konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych

24.04.2013

Organizatorem Konkursu dla średnich szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność jest Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a wykonawcą – Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego.

W Konkursie mogą uczestniczyć uczniowie, zgłoszeni przez szkołę gastronomiczną pod opieką nauczyciela wydelegowanego przez szkołę.

 Praca konkursowa to dokładnie opisany przepis kulinarny z uzasadnieniem wyboru produktów i uzasadnieniem kompozycji ich zestawienia oraz co najmniej 2 zdjęcia zgłoszonej potrawy. Przepis musi zawierać wykorzystanie minimum jednego polskiego produktu aplikującego lub zarejestrowanego jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.

Termin nadsyłania Zgłoszeń Konkursowych – wyłącznie drogą pocztową – na adres Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego upływa dnia 20 czerwca 2013 r. Decyduje data stempla pocztowego!

Regulamin Konkursu i załączniki do pobrania

źródło: Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego


Portale regionalne
mapa
 
logo Unia Europejska
Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejskie
logo PROW
logo FAPA    logo CDR
Mapa serwisu    |    copyright KSOW 2009