- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Wielkanocny Kiermasz Produktów Lokalnych, Regionalnych i Tradycyjnych.
Wielkanocny Kiermasz Produktów Lokalnych, Regionalnych i Tradycyjnych odbędzie się w dniu 24 marca br. (Niedziela Palmowa) w Parku Traugutta w „Fortecy”, ul. Zakroczymska 12 w Warszawie w godz. 11-17.
Podczas kiermaszu będzie można kupić produkty członków Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, najlepszych producentów z całej Polski : wędliny, ryby świeże i wędzone i oczywiście śledzie w wielu postaciach, sery krowie i kozie - świeże i dojrzewające, tradycyjne ciasta i pieczywo, jaja kur zielononóżek i najlepszy polski majonez, warzywa od ekologicznych producentów, świeże soki…
Podobnie jak na poprzednich kiermaszach, odbędą się warsztaty kulinarne dla dzieci: kręcenie majonezu, wypiek mazurków, ozdabianie jaj wielkanocnych.
Zapraszamy też na degustację najwyższej jakości przysmaków z polskiej wołowiny ze znakiem QMP.
O godz. 13.00 o tradycjach i tajnikach wielkanocnej kuchni opowie Hanna Szymanderska, znana autorka książek kulinarnych.
Zapraszają Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej i Forteca.
Zapraszamy!