- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Przetwórstwo surowców na poziomie gospodarstwa, systemy produkcji surowców i mała przedsiębiorczość
Centrum Doradztwa Rolniczego Oddział w Radomiu serdecznie zaprasza na szkolenia realizowane w ramach projektu "Wspieranie rozwoju przedsiębiorczości i form działalności pozarolniczej na obszarach wiejskich związanej z przetwórstwem na poziomie gospodarstwa rolnego" nt.
- "Przetwórstwo zbóż na poziomie gospodarstwa, systemy produkcji surowców i mała przedsiębiorczość" - szkolenie dwudniowe
- "Przetwórstwo owoców i warzyw na poziomie gospodarstwa, systemy produkcji surowców i mała przedsiębiorczość" - szkolenie dwudniowe
- "Przetwórstwo mięsa na poziomie gospodarstwa, systemy produkcji surowców i mała przedsiębiorczość" - szkolenie dwudniowe
- "Przetwórstwo na poziomie gospodarstwa, systemy produkcji surowców i mała przedsiębiorczość" - szkolenie trzydniowe
Rozpoczęcie każdego szkolenia planowane jest na godz. 10.00, a zakończenie ostatniego dnia szkolenia ok. godz. 15.00. Szkolenia będą realizowane w CDR O/Radom, ul. Chorzowska 16/18.
W/w szkolenia dają możliwość nabycia teoretycznej i praktycznej wiedzy z zakresu przetwórstwa zbóż, owoców i warzyw oraz mięsa na poziomie gospodarstwa. W trakcie zajęć teoretycznych omówione zostaną wymagania odnośnie prawa żywnościowego, technologii przerobu, marketing produktów rolniczych, natomiast podczas warsztatów w Centrum Praktycznego Szkolenia w Zakresie Małego Przetwórstwa uczestnicy zapoznają się z przebiegiem procesu produkcyjnego.
Do udziału w szkoleniach zapraszamy:
- uczniów ostatnich klas szkół ponadgimnazjalnych, kształcących w zawodach rolniczych,
- przedstawicieli sektora doradztwa rolniczego,
- rolników,
- członków lokalnych grup działania,
- nauczycieli szkół rolniczych,
- przedstawicieli instytucji okołorolniczych.
Udział w szkoleniu dla w/w odbiorców jest bezpłatny (dydaktyka, materiały szkoleniowe, nocleg, wyżywienie), koszt dojazdu pokrywa uczestnik.
Karty zgłoszeń należy przesłać do CDR O/Radom, na nr fax 48 365-49-70 lub mailowo: radom@cdr.gov.pl, co najmniej na 10 dni przed planowanym terminem szkolenia. O zakwalifikowaniu na szkolenie decyduje kolejność nadesłanych zgłoszeń. Uczestnicy szkoleń mogą wziąć udział w każdym z modułów (z przetwórstwa zbóż, przetwórstwa owocowo-warzywnego oraz przetwórstwa mięsnego lub w szkoleniu trzydniowym, obejmującym wszystkie trzy moduły) przy czym szkolenia trzydniowe przeznaczone są dla doradców rolniczych a dwudniowe dla pozostałych uczestników.
Osoby do kontaktu w sprawach rekrutacji:
a.zietek@cdr.gov.pl tel. 48 365 69 24
b.ozdzinska@cdr.gov.pl tel. 48 365 69 24
Osoby do kontaktu w sprawach merytorycznych:
b.salata@cdr.gov.pl , tel. 48 365 69 35
a.sliwa@cdr.gov.pl , tel. 48 365 69 33
źródło: Centrum Doradztwa Rolniczego