- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Ogólnopolski Wielkanocny konkurs wędliniarski „ Wielkanoc – Mięsne Święta – Polska Tradycja”
Zapraszamy mazowieckich producentów wędlin do udziału w Ogólnopolskim Wielkanocnym Konkursie Wędliniarskim i Prezentacji Wielkanocnych Wyrobów Wędliniarskich. Rozstrzygnięcie konkursu odbędzie się 9 marca br. w Poznaniu podczas Międzynarodowych Targów Poznańskich. Prezentacja laureatów natomiast podczas Ogólnopolskiego Spotkania Wielkanocnego Rzeźników i Wędliniarzy RP 23 marca br.
Celem imprezy jest wyłonienie najlepszych producentów wędlin, specjałów regionalnych i tradycyjnych. Szczegółowe informacje dotyczące konkursu zawarte są w regulaminie. Organizatorem wydarzenia są Wielkopolska Izba Rzemieślnicza wraz z ogólnopolskimi stowarzyszeniami branży mięsnej i Uniwersytetem Przyrodniczym w Poznaniu.
Zgłoszenia należy wysyłać na adres e-mail: sekretariat@irpoznan.com.pl do 29 lutego 2012 roku. W sprawach organizacyjnych prosimy o kontakt z Panią Marzeną Rutkowską-Kalisz z Wielkopolskiej Izby Rzemieślniczej w Poznaniu, al. Niepodległości 2, 61-874 Poznań, e-mail: sekretariat@irpoznan.com.pl, tel. 61-859-35-41
Pliki można pobrać ze strony źródłowej www.mazovia.pl