- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
XI edycja konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów"
10.08.2011
Zachęcamy do udziału w XI edycji konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę regionalną.
Celem konkursu jest:
- Identyfikacja i zgromadzenie wiedzy o oryginalnych regionalnych produktach żywnościowych, wytwarzanych w gospodarstwach i przez lokalnych rzemieślników.
- Poszukiwanie produktów specyficznych, charakterystycznych dla danego regionu, które mogą stać
się jego wizytówką. - Upowszechnianie wiedzy o możliwości wykorzystania walorów specyficznych, regionalnych produktów
w ofercie lokalnego rolnictwa, turystyki (a w szczególności – agroturystyki) oraz rzemiosła
i przetwórstwa. - Nominacja konkursowych produktów do katalogu rodzimej żywności wyjątkowej jakości oraz wskazanie na możliwość ubiegania się przez laureatów konkursu o odpowiednią prawną ochronę, zgodną
ze standardami obowiązującymi w UE.
W konkursie mogą wziąć udział wszystkie osoby i podmioty, które przedstawią produkty spełniające warunki określone w regulaminie konkursu oraz przyślą,
w terminie do 12 sierpnia 2011 r., wypełnione karty zgłoszeniowe, na niżej podany adres:
Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego
ul. Kruczkowskiego 3, pok. 9
00-380 Warszawa
z dopiskiem: „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”
Do pobrania: