- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Konkurs „Złota Fajerka – Dziedzictwo Polskich Smaków”
Fundacja „Od Pokoleń dla Pokoleń” zaprasza Koła Gospodyń Wiejskich, inne organizacje społeczne oraz Szkoły Gastronomiczne do udziału w konkursie „Złota Fajerka – Dziedzictwo Polskich Smaków”.
Celem konkursu „Złota Fajerka – Dziedzictwo Polskich Smaków” jest przede wszystkim odkrywanie i popularyzacja ciekawych potraw lokalnych. Ale też przypomnienie dawnych przepisów, sposobów ich przyrządzania i związanych z nimi tradycji oraz, co najważniejsze, przekazanie tej wiedzy kolejnym pokoleniom.
Organizatorem konkursu jest Fundacja we współpracy ze Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni. Patronat nad konkursem objęła Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego.
Do pobrania:
Więcej informacji na stronie: www.odpokolendlapokolen.org