- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
Miedzynarodowe Centrum Targowe Sp. z o.o.
Forma prawna:
Spółka handlowa (spółka z o.o, spółka akcyjna, spółka jawna, itp.)
Adres siedziby:
mazowieckieul. Modlińska 51 lok. 22003-199 Warszawa
NIP:
5260023437
REGON:
010405657
Zasięg terytorialny:
międzynarodowy
Priorytety PROW:
- III. Organizacja łańcucha dostaw żywności
- Marketing produktów rolnych
- Produkty ze znakami jakości
- IV. Wzmacnianie ekosystemów
- Rolnictwo ekologiczne
Opis dotychczasowej działalności:
Festiwal Produktów Regionalnych SIELSKIE SMAKI to wydarzenie które organizujemy. Skupia ono polskich producentów produktów systemów jakości żywności, tradycyjnych, regionalnych, lokalnych, ekologicznych tzn. cenionych i znanych w Polsce i za granicą marek i wysokiej jakości produktów. Nasz Festiwal to idealne miejsce dla przedstawicieli mazowsza, zainteresowanych szeroko pojętą promocją odzwierciedloną w bogactwie historii naszego regionu, tradycji kulinarnej, a także w rozwijającej się od wielu lat agroturystyce. Sielskie Smaki to spotkanie producenta z konsumentem, degustacje i ciekawy program, którego głównymi filarami są prezentacje kulinarne i konkursy oraz inne wydarzenia towarzyszące. Z sukcesem zrealizowaliśmy I Edycję Sielskich Smaków w kwietniu 2019 r. Osiągnęliśmy tym samym ważne cele takie jak:
-Promocja producentów żywności tradycyjnej, regionalnej i ekologicznej Mazowsza.
-Dotarcie do świadomości społecznej Mazowsza oraz ugruntowanie roli produktów tradycyjnych, regionalnych i certyfikowanych.
-Upowszechnianie wśród konsumentów Mazowsza wiedzy o walorach żywności wysokiej jakości.
-Zachęcanie do odkrywania bogactwa i różnorodności żywności wytwarzanej na obszarach wiejskich przez lokalnych wytwórców Mazowsza.
-Prezentacja dziedzictwa kulinarnego Mazowsza.
Nasz Festiwal objęty jest Patronatem Ministra Rolnictwa i gości nie tylko odwiedzających i konsumentów, ale także gości specjalnych: przedstawicieli administracji, świata biznesu, kultury masowej i nie tylko. Pozostaje zatem w szerokiej świadomości społecznej.
Data rejestracji: 29.10.2019


wstecz |