Województwo zachodniopomorskie Województwo pomorskie warminsko-mazurskie Województwo podlaskie Województwo lubuskie Województwo wielkopolskie kujawsko-pomorskie Województwo mazowieckie Województwo lodzkie Województwo lubelskie Województwo dolnośląskie Województwo opolskie Województwo świętokrzyskie Województwo śląskie Województwo małopolskie Województwo podkarpackie

Biuro Regionalne KSOW Województwa Mazowieckiego (wersja archiwalna)

English 
baner

  Znajdź KSOW na:

      

Baza partnerów KSOW

Instytut Sadkiewicza CPKZ przy Zakładzie Badawczym Przemysłu Piekarskiego sp. z.o.o

Forma prawna:
Szkoła lub placówka oświatowa
Adres siedziby:
kujawsko-pomorskie
Startowa 2
85-744 Bydgoszcz
NIP:
5541796036
REGON:
091410052
Email:
Telefon:
0048605651911
Stona WWW:
Zasięg terytorialny:
ogólnopolski
Priorytety PROW:
  • I. Transfer wiedzy i innowacje
    • Innowacje w rolnictwie ekologicznym
    • Innowacje w łańcuchach żywności
    • Transfer wiedzy

  • VI . Zrównoważony rozwój terytorialny
    • Aktywizacja społeczna
    • Tożsamość i integracja społeczna
    • Dostęp do rynku pracy/ podnoszenie kwalifikacji

Opis dotychczasowej działalności:
Instytut Sadkiewicza Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego przy Zakładzie Badawczym Przemysłu Piekarskiego sp. z o.o.(firma z tradycją -rok powstania 1969) jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty. Zaświadczenie o wpisie do ewidencji szkół nr 5/12 wydane przez Prezydenta Miasta Bydgoszczy. Wpis do Rejestru Instytucji Szkoleniowych Wojewódzki Urząd Pracy w Toruniu pod numerem ewidencyjnym 2.04/00002/2016.Instytucie prowadzone się również wykłady, ćwiczenia, projekty, praktyki dla studentów Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego (WTiICh w Bydgoszczy) z przedmiotów: technologia żywności, technologia gastronomiczna, towaroznawstwo surowców (w tym produktów regionalnych i EKO), technologia piekarstwa, młynarstwa oraz nauk o zbożach w ramach umowy na korzystanie z bazy Instytutu jak i wiedzy praktycznej naszych trenerów. Placówka należy również do sieci Dziedzictwa Kulinarnego Kujawsko-Pomorskiego uczestnicząc w promocji produktów regionalnych i tradycyjnych.Posiadamy Certyfikowaną Piekarnię EKO, w której odbywają się szkolenia i promocja produktów EKO.Instytut Sadkiewicza od 2009 roku organizuje szkolenia i kursy dla kucharzy, piekarzy, młynarzy, rolników, studentów, nauczycieli, podnosząc kwalifikacje zawodowe oraz organizując smakowite degustacje promujące żywność regionalną dla dzieci i młodzieży "od ziarenka do bochenka"i "od pola do stołu". Posiadamy w pełni wyposażone salą konferencyjną, salę do degustacji potraw, kompleksowo wyposażone studio kulinarne, rozbieralnię mięsa, chłodnie oraz wędzarnie. Marka Sadkiewicz znana od 50 lat specjalizuje się również w opracowywaniu i produkcji urządzeń pomiarowo-kontrolnych przeznaczonych dla laboratoriów zbożowo-mącznych, piekarsko-ciastkarskich oraz placówek naukowo badawczych z Polski i zagranicy.
Data rejestracji: 12.02.2019
W przypadku zmiany danych prosimy o przesłanie informacji na adres e-mail: ksow@cdr.gov.pl
Informacje o przetwarzaniu danych osobowych przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie pełniącego funkcję Jednostki Centralnej KSOW, w tym informacje o przysługującym osobom fizycznym prawie dostępu do treści danych oraz ich poprawiania, wycofania zgody na ich przetwarzanie, dostępne są pod adresem http://ksow.pl/RODO

drukuj | wróć

wstecz
Portale regionalne
mapa
 
logo Unia Europejska
Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejskie
logo PROW
logo FAPA    logo CDR
Mapa serwisu    |    copyright KSOW 2009