- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
Karolina Anna Rybak
Forma prawna:
Osoba fizyczna
Adres siedziby:
wielkopolskieGołaszyn 6064-600 Oborniki
Zasięg terytorialny:
lokalny
Priorytety PROW:
- III. Organizacja łańcucha dostaw żywności
- Marketing produktów rolnych
- Produkty ze znakami jakości
- Przetwórstwo produktów rolnych
- IV. Wzmacnianie ekosystemów
- Zachowanie różnorodności biologicznej
Opis dotychczasowej działalności:
Od 2011 prowadzę działania na rzecz promocji i marketingu pasieki zlokalizowanej w dolinie Noteci i Warty. Stąd też zainteresowanie i ukończenie studiów na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Instytucie Etnologii i Antropologii Kulturowej. Propagowanie powrotu do starego rzemiosła takiego jak bartnictwo i pszczelarstwo. Promocje produktów ekologicznych czerpiących z bioróżnorodności i zasobów regionu. To również starania o przyznanie znaku jakości produktu regionalnego na poziomie krajowym i europejskim. Powrót do życia w zgodzie z naturą i integracji z lokalnymi społecznościami. Wdrażanie nowoczesnych kanałów i technik promocji produktu regionalnego jakim jest miód i produkty pszczele. Projektowanie opakowań, logotypów, stron internetowych zgodnie z założeniami i tradycją polskiego designu. Działania na rzecz ochrony środowiska, przywracania dawnych gatunków pszczół (czarnej pszczoły europejskiej) charakterystycznej dla biosystemów Europy. Usprawnienia w dziedzinie konfekcjonowania produktów pszczelich. Hołdowanie tradycji i lokalnym kulturom wiejskim.
Data rejestracji: 07.02.2019


wstecz |