- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
Lavandula Naturalis dr Barbara Idczak
Forma prawna:
Osoba fizyczna prowadząca działalność gospodarczą
Adres siedziby:
pomorskieMłyńska 6A83-047 Przywidz
NIP:
5911363017
REGON:
366995284
Zasięg terytorialny:
lokalny
Priorytety PROW:
- I. Transfer wiedzy i innowacje
- Innowacje w przetwórstwie rolno-spożywczym
- Innowacje w rolnictwie ekologicznym
- Transfer wiedzy
- VI . Zrównoważony rozwój terytorialny
- Aktywizacja społeczna
- Przedsiębiorczość/ pozarolnicze miejsca pracy
- Odnowa wsi
Opis dotychczasowej działalności:
Lavandula Naturalis dr Barbara Idczak prowadzi różnorodne warsztaty, przy gospodarstwie agroturystycznym Lawendowa Osada, w ramach Ogólnopolskiej Sieci Zagród Edukacyjnych. Organizujemy warsztaty dla dzieci wraz z opiekunami, rodzin oraz dla dorosłych. Prowadzimy również warsztaty dedykowane do różnych grup osób. Prowadzimy warsztaty o różnorodnych tematykach: m.in. warsztaty podnoszące świadomość ekologiczną (ekologia w gospodarstwie rolnym, w gospodarstwie domowym oraz w uprawie roślin), warsztaty związane z uprawą i przetwarzaniem lawendy (zarówno w kierunku kosmetycznym i kulinarnym), destylacja, pozyskiwanie olejków i hydrolatów lawendowych, maceratów, warsztaty z wytwarzania naturalnych, ekologicznych kosmetyków - mydeł, kremów, kul kąpielowych, świec itp., warsztaty kulinarne, w których również poruszamy aspekty ekologicznej żywności oraz nawiązujące do tradycyjnych metod wytwarzania żywności i innych produktów (na warsztatach kulinarnych pokazujemy zarówno kuchnię tradycyjną naszego regionu, jak i kuchnie regionów, w których uprawiana jest lawenda), warsztaty wyplatania wianków, wytwarzania lawendowego wina, warsztaty fotograficzne i astrofotograficzne. W związku z utworzeniem i prowadzeniem profesjonalnego Obserwatorium Astronomicznego wraz zapleczem multimedialnym prowadzimy również warsztaty astronomiczne. Szczególnie przy warsztatach dla dzieci i rodzin dodatkową atrakcją są nasze kury. Prowadzimy warsztaty kilkugodzinne, jednodniowe i kilkudniowe. Tematyką warsztatów jest również dywersyfikacja źródeł dochodów na obszarach wiejskich, wykorzystanie potencjału, innowacyjność, ekologia.
Data rejestracji: 01.02.2019


wstecz |