- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
Fundacja Skoma
Forma prawna:
Organizacja pozarządowa (m.in.: stowarzyszenia, fundacje, KGW, OSP)
Adres siedziby:
pomorskieK. Chodkiewicza 13A80-506 Gdańsk
NIP:
9571096653
REGON:
367900044
Zasięg terytorialny:
regionalny
Priorytety PROW:
- I. Transfer wiedzy i innowacje
- Innowacje w rolnictwie ekologicznym
- Innowacje społeczne i organizacyjne
- Transfer wiedzy
- III. Organizacja łańcucha dostaw żywności
- Skrócone łańcuchy dostaw żywności
- Marketing produktów rolnych
Opis dotychczasowej działalności:
Skōma jest organizacją non-profit, która dąży do poprawy jakości życia lokalnych społeczności poprzez innowacyjne działania specjalistów, zwiększanie potencjału przedsiębiorców, budowanie wiedzy zarówno żywieniowej jak i kulinarnej.
Fundacja zajmuje się również propagowaniem dobrych praktyk w dziedzinie zarządzania gospodarką surowcową w branży gastronomicznej i spożywczej, a także inicjowaniem działań mających na celu aktywizowanie osób zagrożonych wykluczeniem społecznym, w szczególności dzieci i młodzieży.
Żywność jest językiem globalnym i motorem światowego dobrobytu gospodarczego. Jest również katalizatorem zmian. W obecnych czasach mamy do czynienia z kwestiami wytwarzania bardziej zrównoważonej żywności, a jednocześnie powinniśmy zrozumieć rolę technologii w uzupełnianiu luk w systemie żywnościowym. Kluczem do sukcesu jest wiedza i edukacja, stanowiące fundament innowacji.
Data rejestracji: 31.01.2019


wstecz |