- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
Centrum Badawczo-Rozwojowe - Spółdzielnia "AGRO-KARPATY"
Forma prawna:
Spółdzielnia
Adres siedziby:
podkarpackieul. Ignacego Solarza35-118 Rzeszów
NIP:
5170396040
REGON:
381961052
Zasięg terytorialny:
regionalny
Priorytety PROW:
- I. Transfer wiedzy i innowacje
- Innowacje w przetwórstwie rolno-spożywczym
- Innowacje społeczne i organizacyjne
- Transfer wiedzy
- VI . Zrównoważony rozwój terytorialny
- Ekonomia społeczna i ekonomia doświadczeń
- Leader/ RLKS
- Przedsiębiorczość/ pozarolnicze miejsca pracy
Opis dotychczasowej działalności:
Centrum Badawczo-Rozwojowe - Spółdzielnia "AGRO-KARPATY" powołane zostało w grudniu 2018 roku. Jest spółdzielnią osób prawnych, której założycielami są Rzeszowskie Zakłady Drobiarskie "Res-Drob" Sp. z o.o. , Zakład Mięsny "SMAK-Górno" Sp. z o.o. oraz Stowarzyszenie Klaster Rolno-Spożywczy "AGRO-Karpaty". CB-R planuje działania na rzecz powołania regionalnego laboratorium W planie działania CB-R jest między utworzenie laboratorium i prowadzenie badań surowców i produktów rolno-spożywczych oraz analiz jakości żywności. Ponadto prowadzone będzie doradztwo i profesjonalne wsparcie w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej podmiotów sektora rolno-spożywczego. W grudniu 2018 roku oraz w styczniu 2019 roku CB-R aktywnie uczestniczyło (jako Partner konsorcjum) w przygotowaniu i złożeniu w Centrali ARiMR projektu pn. "Badania i opracowanie technologii produkcji mięsa wieprzowego w kierunku wydłużenia trwałości przechowalniczej, a także zachowania właściwości odżywczych, prozdrowotnych oraz przetwórczo-użytkowych tego surowca i jego produktów". Projekt został przygotowany w ramach PROW 2014-2020 działanie Współpraca. CB-R "AGRO-KARPATY" planuje realizować działania na rzecz sektora rolno-spożywczego oraz zrównoważonego rozwoju Polski Południowo-Wschodniej.
Data rejestracji: 29.01.2019


wstecz |