- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
Stowarzyszenie Lubelskich Kucharzy
Forma prawna:
Organizacja pozarządowa (m.in.: stowarzyszenia, fundacje, KGW, OSP)
Adres siedziby:
lubelskieul. Józefa Śliwińskiego 6 /4720-861 Lublin
NIP:
7123333257
REGON:
366663079
Zasięg terytorialny:
regionalny
Priorytety PROW:
- III. Organizacja łańcucha dostaw żywności
- Produkty ze znakami jakości
- VI . Zrównoważony rozwój terytorialny
- Budowanie marki terytorialnej
Opis dotychczasowej działalności:
Na mocy ustanowień Walnego Zgromadzenia z 2017 r i wpisu do KRS powstało na ziemi lubelskiej Stowarzyszenie Lubelskich Kucharzy, mając nowy Statut, nowe władze, a jednocześnie moc doświadczeń, bogatych doświadczeń i działa grono wspaniałych osób-grono założycielskie kucharzy i szefów kuchni.
Jesteśmy młodą Instytucją, która organizuje różnego typu akcje tj. charytatywne, szkoleniowe w szerokim zakresie po przez kuchnię regionalną, techniki kulinarne,różne trendy, kuchnie świata itp. kiermasze świąteczne, konkursy, kiermasze produktów regionalnych.
Pierwszą inicjatywą jaką wspólnie organizowaliśmy była 11 czerwca zbiórka pieniędzy ze sprzedaży potraw wykonanych przez kucharzy ze stowarzyszenia przy pomocy sponsorów między dla Szkoły Podstawowej Specjalnej nr 26 imieniem J.Korczaka .
Następnym wydarzeniem był konkursu „Lubelskie smaki”, konkurs w którym uczestniczą uczniowie szkół gastronomicznych a przede wszystkim kucharze profesjonaliści .
Braliśmy udział w XVIII edycja konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów". Tym razem spotkaliśmy się w urokliwym Nałęczowie
współpraca Lokalnymi Grupami Działania
Celem stowarzyszenia jest prowadzenie działalności w zakresie :
1) poznawanie tradycji kulinarnych innych narodów
2) kształtowanie i rozwijanie wzorców racjonalnego żywienia wśród szerokich kręgów społeczeństwa
3) kultywowanie narodowych i regionalnych tradycji kulinarnych i cukierniczych
4) popieranie sztuki kulinarnej i cukierniczej
5) uzupełnianie wiedzy i umiejętności kulinarnych członków,
6) współpraca z innymi podmiotami o podobnym działaniu
Data rejestracji: 10.12.2018


wstecz |