- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
Łukasz Karmowski
Forma prawna:
Osoba fizyczna prowadząca działalność gospodarczą
Adres siedziby:
kujawsko-pomorskieRadzicz 4089-110 Sadki
NIP:
5581603919
Zasięg terytorialny:
regionalny
Priorytety PROW:
- I. Transfer wiedzy i innowacje
- Innowacje w hodowli zwierząt
- Innowacje w przetwórstwie rolno-spożywczym
- Transfer wiedzy
- VI . Zrównoważony rozwój terytorialny
- Budowanie marki terytorialnej
- Dostęp do rynku pracy/ podnoszenie kwalifikacji
- Przedsiębiorczość/ pozarolnicze miejsca pracy
Opis dotychczasowej działalności:
Obecnie mamy trzy gospodarstwa – rodziców, moje i żony oraz siostry, razem gospodarujemy na 500 ha. Uprawiamy pszenicę, pszenżyto, żyto, buraki cukrowe kukurydzę i trawy pastewne. Dzierżawimy kompleks łąk nadnoteckich. Poza gospodarstwem rolnym i gorzelnią mamy hodowlę bydła rasy limousin. Zaczęło się od trzydziestu krów, teraz jest 450 sztuk.
Gorzelnia ma zdolność produkcyjną 1,5 mln l roczne, robi ok. 1,2 mln l.
W naszym gospodarstwie urodziły się pierwsze w naszym kraju cielęta, pochodzącej z USA rasy beefmaster. Jest to rasa powstała w wyniku krzyżowania popularnych w obu Amerykach ras bydła mięsnego.
Data rejestracji: 05.02.2018


wstecz |