- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
Stowarzyszenie Beskidzki Klub Kulinarny
Forma prawna:
Organizacja pozarządowa (m.in.: stowarzyszenia, fundacje, KGW, OSP)
Adres siedziby:
śląskieul. Targowa 2643-430 Skoczów
NIP:
5482598581
REGON:
241269095
Zasięg terytorialny:
regionalny
Priorytety PROW:
- VI . Zrównoważony rozwój terytorialny
- Aktywizacja społeczna
- Tożsamość i integracja społeczna
- Budowanie marki terytorialnej
Opis dotychczasowej działalności:
Beskidzki Klub Kulinarny mocno związany z produktami Śląska Cieszyńskiego a przede wszystkim jagnięciną. Organizowaliśmy konkurs z głównym tematem jagnięcina nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski /Targi Poznań/. Ponadto produkty regionalne oraz jagnięcina była i jest tematem konkursów organizowanych dla uczniów szkół w Bielsku Białej oraz Cieszynie.
Każda impreza kulinarna to połączenie gotowania z ludźmi i pokazywania możliwości produktów z naszego regionu oraz edukacji, poszerzania świadomości w jakim regionie żyjemy i co możemy dla niego zrobić.
Data rejestracji: 04.02.2018


wstecz |