- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
Agrovis Spółka Jawna
Forma prawna:
Osoba fizyczna prowadząca działalność gospodarczą
Adres siedziby:
warmińsko-mazurskieMarkajmy 611-100 Lidzbark Warmiński
NIP:
7430003542
REGON:
510028618
Zasięg terytorialny:
ogólnopolski
Priorytety PROW:
- I. Transfer wiedzy i innowacje
- Innowacje w przetwórstwie rolno-spożywczym
- Transfer wiedzy
- Doradztwo rolnicze
- II. Rentowność i konkurencyjność gospodarstw
- Alternatywne źródła dochodów dla rolników (różnicowanie dochodów gospodarstw)
Opis dotychczasowej działalności:
Firma „Agrovis” powstała w 1993 roku . Zajmujemy się obsługą branży mleczarskiej. Od 2008 roku w ramach współpracy z firmami europejskimi specjalizujemy się w obsłudze mleczarstwa farmerskiego( szkolenia serowarskie, projekty mleczarni, wyposażenie, wdrożenie, doradztwo technologiczne, dodatki technologiczne)
Nasi partnerzy:
1) Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego
2) Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej
3) Stowarzyszenie Serowarzy Rodzinni
- współpraca z w/w w merytorycznym przygotowaniu i rozpowszechnianiu „Poradnika dobrych praktyk higienicznych wytworzenia serów i innych produktów mleczarskich w farmerskim i rzemieślniczym przetwórstwie mleka
4) Farmhouse and Artisan Cheese &Dairy Producers European network
- współpraca merytoryczna w przygotowaniu i promowaniu programu szkoleniowego służącego wdrożeniu „ systemów zarządzenia bezpieczeństwem żywności” w Europejskim farmerskim i rzemieślniczym wytwarzaniu sera i innych produktów mleczarskich w oparciu o branżowy Poradnik dobrych praktyk higienicznych, oficjalnie zatwierdzony przez władze europejskie i kraje członkowskie.
Imprezy:
1) Ogólnopolski Festiwal serów Farmerskich i Tradycyjnych ( cyklicznie od 2007 roku) w Lidzbarku Warmińskim
- nadzór merytoryczny, biuro festiwalowe, udział w organizacji i obsłudze
Data rejestracji: 24.01.2018


wstecz |