- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
B&D HOTELS SA ( HOTEL HP PARK PLAZA)
Forma prawna:
Spółka handlowa (spółka z o.o, spółka akcyjna, spółka jawna, itp.)
Adres siedziby:
dolnośląskieDrobnera 11-1350-257 WROCŁAW
NIP:
5220001116
Zasięg terytorialny:
regionalny
Priorytety PROW:
- I. Transfer wiedzy i innowacje
- Transfer wiedzy
- VI . Zrównoważony rozwój terytorialny
- Budowanie marki terytorialnej
Opis dotychczasowej działalności:
Hotel HP PARK PLAZA promuje kuchnię dolnośląską opartą na produktach od regionalnych dostawców. Restauracja hotelu posiada certyfikat Kulinarnego Dziedzictwa.
Szef Kuchni hotelu p. Zbigniew Koźlik wraz z zespołem kucharzy bierze udział w pokazach kulinarnych w Polce i za granicą podczas, których promuje dolnośląską żywność.
W ostatnich latach dzięki współpracy z różnymi instytucjami prowadziliśmy pokazy w ramach: Europa na Widelcu-Wrocław; imprez promocyjnych Dolnego Śląska w Gdańsku,Szczecinie,Rzeszowie. Za granicą m.in : Food Parade i Dni Polskiej Gastronomii w Pradze; Expo 2016-Mediolan, Targi Turystyczne w Wiedniu2017.
Szef Kuchni od lat prowadzi szkolenia dla szkół gastronomicznych oraz kucharzy i szefów kuchni, bierze udział w programach kulinarnych w TV i audycjach w radio .
Data rejestracji: 23.02.2017


wstecz |