- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
Stowarzyszenie "Żywność dla Przyszłości"
Forma prawna:
Organizacja pozarządowa (m.in.: stowarzyszenia, fundacje, KGW, OSP)
Adres siedziby:
dolnośląskieul. C.K. Norwida 2550-375 Wrocław
NIP:
8982210908
REGON:
360344373
Zasięg terytorialny:
ogólnopolski
Priorytety PROW:
- I. Transfer wiedzy i innowacje
- Innowacje w przetwórstwie rolno-spożywczym
- Innowacje w łańcuchach żywności
- Transfer wiedzy
- III. Organizacja łańcucha dostaw żywności
- Skrócone łańcuchy dostaw żywności
- Marketing produktów rolnych
- Produkty ze znakami jakości
Opis dotychczasowej działalności:
Powołaniem i misją Stowarzyszenia jest wspieranie badań i rozwoju w dziedzinie żywności i żywienia poprzez utworzenie sieci powiązań w łańcuchu dostaw żywności i jego otoczeniu, która wzmocni współpracę między jednostkami naukowymi, szkolnictwa i biznesu; umożliwi prowadzenie badań interdyscyplinarnych, zapewni innowacyjne podejście do edukacji, przyczyni się do wykorzystania rezultatów badawczych dla unowocześnienia gospodarki i rozwiązywania problemów w łańcuchu dostaw żywności. Celami stowarzyszenia są m.in koordynowanie między członkami prac badawczych o charakterze aplikacyjnym oraz rozwój spójnych powiązań i współpracy z właściwymi branżowo klastrami w obszarze krajowych i europejskich badań na rzecz gospodarki żywnościowej, a także wzmocnienie naukowej oraz technologicznej i wdrożeniowej oraz aplikacyjnej współpracy pomiędzy członkami stowarzyszenia w zakresie badań nad surowcami rolniczymi, produktami rono spożywczymi oraz bezpieczeństwem i jakością żywności
Data rejestracji: 22.02.2017


wstecz |