- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych "Polska Ekologia"
Forma prawna:
Organizacja pozarządowa (m.in.: stowarzyszenia, fundacje, KGW, OSP)
Adres siedziby:
mazowieckieMiodowa 1400-246 Warszawa
NIP:
7010044178
REGON:
140746805
Zasięg terytorialny:
ogólnopolski
Priorytety PROW:
- I. Transfer wiedzy i innowacje
- Innowacje w przetwórstwie rolno-spożywczym
- Innowacje w rolnictwie ekologicznym
- Transfer wiedzy
- III. Organizacja łańcucha dostaw żywności
- Marketing produktów rolnych
- Produkty ze znakami jakości
- Przetwórstwo produktów rolnych
Opis dotychczasowej działalności:
Zakres działalności:
- Współdziałanie z właściwymi organami administracji państwowej, samorządowej, instytucjami gospodarczymi i placówkami naukowymi, a w szczególności opiniowanie aktów normatywnych dotyczących żywności ekologicznej,
- Prowadzenie działalności szkoleniowej i edukacyjnej dotyczącej żywności ekologicznej – jej cech żywieniowych, prozdrowotnych oraz sposobów i warunków przetwarzania, dystrybucji i magazynowania,
- Organizowanie seminariów, konferencji, zjazdów, giełd i targów żywności ekologicznej w kraju i za granicą,
- Prowadzenie działalności wydawniczej dla realizacji celów statutowych,
-Organizowanie bazy danych producentów i przetwórców żywności ekologicznej,
- Zbieranie informacji o producentach i przetwórcach żywności używających w nazwie firmy lub artykułów żywnościowych „BIO” lub „EKO”, a nie posiadających stosownych uprawnień potwierdzonych certyfikatem wydanym przez jednostkę akredytowaną,
- Prowadzenie zgodnie z obowiązującymi przepisami działań lobbingowych na rzecz producentów żywności ekologicznej,
- Stwarzanie możliwości prawidłowego wykorzystania funduszy UE dla realizacji celów Stowarzyszenia, występowanie do organów administracji państwowej i samorządowej z inicjatywą dotyczącą regulacji prawnych związanych z działalnością Stowarzyszenia
Data rejestracji: 22.02.2017


wstecz |