- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
Piotr Korwin Kochanowski
Forma prawna:
Osoba fizyczna
Adres siedziby:
łódzkie Jordanów
Zasięg terytorialny:
lokalny
Priorytety PROW:
- I. Transfer wiedzy i innowacje
- Innowacje w przetwórstwie rolno-spożywczym
- Innowacje społeczne i organizacyjne
- Innowacje w łańcuchach żywności
- III. Organizacja łańcucha dostaw żywności
- Skrócone łańcuchy dostaw żywności
- Marketing produktów rolnych
- Produkty ze znakami jakości
Opis dotychczasowej działalności:
Opracowanie i wdrożenie przetwórstwa mięsa i wędlin najwyższej jakości.
W ramach rodzinnej firma wytwarzanie tradycyjnych wędliny, takie jak: wędzona kiełbasa jordanowska, jordanowska kiełbasa jałowcowa, szynka starowiejska, polędwica starowiejska, paróweczki specjał.
Jordanowska kiełbasa jałowcowa, wędzona w tradycyjnej wędzarni, opalanej bukowym i olchowym drewnem z dodatkiem jagód jałowca, nagrodzona została statuetką „Perła 2008" w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów". Produkt wpisany jest na Listę Produktów Tradycyjnych.
Aktywny udział w działaniach organizacyjnych na rzecz integracji podmiotów zaangażowanych w produkcje, przetwórstwo i dostarczenie dla konsumentów żywności wysokiej jakości z wykorzystaniem systemów jakości. Aktywny udział w ochronie polskich ziem oraz ochrony polskich producentów i przetwórców żywności
Data rejestracji: 22.02.2017


wstecz |