- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
SPÓŁDZIELNIA "BIO-POLSKA" W DUKLI
Forma prawna:
Spółdzielnia
Adres siedziby:
podkarpackieNadbrzeżna 138-450 Dukla
NIP:
6842636836
REGON:
180993889
Zasięg terytorialny:
lokalny
Priorytety PROW:
- I. Transfer wiedzy i innowacje
- Innowacje w rolnictwie ekologicznym
- Transfer wiedzy
- III. Organizacja łańcucha dostaw żywności
- Marketing produktów rolnych
- Przetwórstwo produktów rolnych
Opis dotychczasowej działalności:
BIO-POLSKA jest firmą działającą w branży gastronomicznej i ekologicznego przetwórstwa spożywczego. Zajmujemy się takimi typami produkcji jak: przetwórstwo owocowo-warzywne – kiszonki typu pikle, ogórki, pomidory itp.-susze owoców i warzyw, - przetwory mączne ( makarony, pieczywo bezglutenowe, ciasta), - produkty dietetyczne, - przetwory mięsne (pasztety, pieczenie, sosy, gulasze, bigos, „maczanka”- gulasz wołowy po łemkowsku), - dziczyzna (zestawy pakietowe na żądanie z danieli, dzika, jelenia itp.) - podkarpacki karp i pstrąg. BIO-POLSKA współpracuje zarówno z przetwórcami jak i producentami ekologicznymi. Jesteśmy członkiem stowarzyszenia Polska Ekologia, członkiem konsorcjum naukowego powołanego w celu realizacji projektu Biostrateg pt. "Poszukiwanie i doskonalenie tradycyjnych technologii i technik fermentacji w ekologicznym przetwórstwie mleka, mięsa, owoców i warzyw na małą skalę". W ramach realizacji dofinansowanego projektu zamierzamy utworzyć "Laboratorium badawczo - rozwojowe produktów ekologicznych".
Prowadzimy kateringi, branżowe pokazy kulinarne dotyczące zdrowego odżywiania i zdrowej żywności, min. pieczenia chleba, wytwarzania serów.
Data rejestracji: 21.02.2017


wstecz |