- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
Wytwórnia Musztardy Kcyńskiej PPUH Grewling
Forma prawna:
Osoba fizyczna prowadząca działalność gospodarczą
Adres siedziby:
kujawsko-pomorskieWyrzyska 3089-240 Kcynia
NIP:
5581711000
REGON:
341240929
Zasięg terytorialny:
regionalny
Priorytety PROW:
- I. Transfer wiedzy i innowacje
- Innowacje w rolnictwie ekologicznym
- VI . Zrównoważony rozwój terytorialny
- Budowanie marki terytorialnej
Opis dotychczasowej działalności:
Musztarda Kcyńska ma kilkudziesięcioletnią historię i sięga końca lat 50. XX wieku. W latach 50-tych rozpoczęła w Kcyni działalność Gminna Spółdzielnia „Samopomoc Chłopska” (GS),produkująca, między innymi: musztardę. Produkcja musztardy trwała do 1993 r. Tajemnica wysokiej jakości tej musztardy tkwi w procesie produkcji z wykorzystaniem maszyn niemieckich
z okresu międzywojennego oraz szwajcarskich młynów żarnowych, tzw. cew. Zacier, przechowywany w beczkach dębowych, wytwarzany jest wyłącznie z ziaren i nasion gorczycy białej i czarnej.
Jesteśmy członkiem Dziedzictwa Kulinarnego Kujawy i Pomorze.
Data rejestracji: 20.02.2017


wstecz |