- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Chcesz poznać zasady zakładania winnic i enoturystki, Mazowiecka Izba Rolnicza zaprasza na wyjazd studyjny!
Mazowiecka Izba Rolnicza zaprasza rolników i przedsiębiorców rolnych z województwa mazowieckiego, którzy prowadzą działalność rolniczą o zróżnicowanych kierunkach produkcji, poszukują nowych technologii, innowacyjnych rozwiązań oraz przedsięwzięć powodujących zwiększenie dochodowości i rentowności gospodarstw, które mogliby wdrożyć w swoich gospodarstwach, są zainteresowani wprowadzeniem nowych kierunków produkcji w tym założeniem winnicy, cenią sobie wymianę doświadczeń, mają wpływ na rozwój obszarów wiejskich, do uczestnictwa w wyjeździe studyjnym pn. Wyjazd studyjny: „Produkcja wina i soków oraz enoturystyka szansą na rozwój dla gospodarstw z woj. mazowieckiego”, który odbędzie się w dniach 11-13 września 2020 r.
Ważne: w związku z epidemią wirusa SARS -CoV-2 podczas wszystkich wydarzeń uczestnicy zobowiązani będą do stosowania obowiązujących wytycznych sanitarnych.
Ramowy program wyjazdu (kolejność zwiedzania może ulec zmianie):
11.09.2020 r.
- 5:30 - zbiórka uczestników i wyjazd z Parzniewa, ul. Przyszłości 5. w kierunku Zielonej Góry;
- zwiedzanie "Żywego" Muzeum Wina w Zaborze - zwiedzanie z przewodnikiem, odkrywanie tajników produkcji wina, szczepów winorośli i innych ciekawostek na temat winiarstwa;
- przerwa na obiad;
- zwiedzanie z prelekcją o winiarstwie Winnicy Miłosz;
- przejazd na nocleg;
- zakwaterowanie, kolacja, nocleg.
12.09.2020
- śniadanie;
- przejazd do Winnicy Kinga - zwiedzanie winnicy i prelekcje winiarskie;
- przerwa na obiad;
- przejazd do Zielonej Góry;
- zwiedzanie Muzeum Winiarstwa w Zielonej Górze – to jedyna w Polsce ekspozycja stała ukazująca zarówno historię winiarstwa oraz zagadnienia związane z kultura winiarską;
- przejazd na nocleg, kolacja, nocleg.
13.09.2020 r.
- śniadanie;
- wykwaterowanie;
- przejazd do Zielonej Góry;
- udział w Jarmarku Winobraniowym podczas „Winobrania” w Zielonej Górze;
- przerwa na obiad;
- wyjazd w drogę powrotną;
- przyjazd na miejsce zbiórki w godzinach wieczornych.
Uczestnictwo w wyjeździe jest bezpłatne. Uczestnicy pokrywają koszty dojazdu do miejsca zbiórki.
Osoby zainteresowane udziałem w wyjeździe proszone są o zgłaszanie się w terminie do 28 sierpnia 2020 r. pocztą elektroniczną na adres: agorska@mir.pl z podaniem: imienia i nazwiska, miejsca zamieszkania, numeru telefonu do kontaktu, określenia: rolnik lub doradca rolniczy lub przedstawiciel LGD oraz klauzuli „Zgodnie z europejskim rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L nr 119, str. 1), wyrażam zgodę na przetwarzanie ww. danych osobowych przez Mazowiecką Izbę Rolniczą do celów: uczestnictwa w wyjeździe studyjnym pn. „Mazowieccy rolnicy podczas pobytu na Lubuskim Szlaku Wina i Miodu poznają zasady zakładania winnic i enoturystyki”. Ilość miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń. Osoby zakwalifikowane do wyjazdu zostaną powiadomione przez Organizatora wyjazdu.
Źródło: MIR