- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Zapraszamy na szkolenie "Mazowieckie dobre praktyki i tradycje kulinarne – dobre praktyki pszczelarskie"
Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie, Lokalna Grupa Działania Ziemi Mińskiej oraz Gmina Stanisławów zapraszają na szkolenie "Mazowieckie dobre praktyki i tradycje kulinarne – dobre praktyki pszczelarskie", które odbędzie się w dniu 9 października 2019 r. w Pustelniku (gmina Stanisławów).
Szkolenie będzie dotyczyło roli pszczół w środowisku, pożytków płynących z gospodarki pasiecznej. Szkolenie przeznaczone jest dla „zjadaczy miodu” i będzie posiadało charakter informacyjno-upowszechnieniowy.
Szkolenie organizowane jest w ramach projektu Mazowieckie Dobre Praktyki i Tradycje Kulinarne.
Program:
- 10.00 - 10.15
Rejestracja uczestników, kawa, herbata
- 10.15 - 10.30
Otwarcie szkolenia
Kinga Anna Sosińska - Wójt Gminy Stanisławów
Piotr Rawski - Prezesa Lokalnej Grupy Działania Ziemi Mińskiej
- 10.30 – 11.00
Wprowadzenie - Krzysztof Zaniewski – Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie
- 11.00 – 12.30
Dobre praktyki pszczelarskie
Marek Dudek – pszczelarz
- 12.30 – 13.00
Poczęstunek produktami tradycyjnymi
- 13.00 – 14.30
Produkty pszczele i relacje producent – klient
Marek Dudek – pszczelarz
- 14.30 – 15:00
Dyskusja i zamknięcie szkolenia