- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Autorzy najsmaczniejszych fotografii kulinarnych nagrodzeni!
Nagrody w konkursie fotografii kulinarnej już wręczone. Laureaci przekonali nas, że wiedzą nie tylko, jak zrobić dobre zdjęcia, ale także jak przekonać nas do zjedzenia prezentowanych na nich smakołyków. Kreatywnych pomysłów i apetycznych ujęć w tej edycji konkursu z pewnością nie brakowało. Nagrody laureatom wręczył marszałek Adam Struzik.
Już po raz drugi samorząd Mazowsza zorganizował konkurs fotografii kulinarnej. Ideą inicjatywy jest zwiększanie poczucia tożsamości regionalnej oraz lepszego poznawania tradycji kulinarnych regionu. I w tym roku to się udało. Wszystkie nadesłane fotografie przenoszą nas w świat pełen kolorów, smaków, zapachów i kompozycji wprost z Mazowsza.
Konkurs odbywał się w dwóch kategoriach tematycznych podzielonych na 10 podkategorii:
- „Z Listy Produktów Tradycyjnych” – w której można było zgłosić dowolną fotograficzną interpretację przedstawienia potrawy lub produktu wpisanego na Listę Produktów Tradycyjnych z regionu Mazowsza
Podkategorie: produkty mleczne, produkty mięsne, produkty rybołówstwa, warzywa i owoce, wyroby piekarnicze i cukiernicze, oleje i tłuszcze, miody, gotowe dania i potrawy, napoje, inne.
- Kategoria „Z Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze” – w której można było zgłosić dowolną fotograficzną interpretację przedstawienia potrawy lub produktu certyfikowanego logo Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze.
Podkategorie: produkty mleczne, produkty mięsne, produkty rybołówstwa, warzywa i owoce, wyroby piekarnicze i cukiernicze, oleje i tłuszcze, miody, gotowe dania i potrawy, napoje, inne.
Wszyscy laureaci otrzymają bony do sklepu RTV euro AGD o wartości: I miejsce – 760 zł, II miejsce – 700 zł, III miejsce – 650 zł oraz wyróżnienia – 600 zł.
Laureaci II edycji konkursu fotograficznego „Mazowiecki Konkurs Fotografii Kulinarnej”
Źródło: www.mazovia.pl
Słowa kluczowe : adam struzik, konkurs fotograficzny, kulinarne dziedzictwo