- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Mazowiecki Konkurs Fotografii Kulinarnej – wyniki konkursu
Znamy już zwycięzców II edycji konkursu fotograficznego „Mazowiecki Konkurs Fotografii Kulinarnej”. Dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział.
Laureatami II edycji konkursu fotograficznego „Mazowiecki Konkurs Fotografii Kulinarnej” zostali:
I. Kategoria „Z Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze”
- 1 miejsce: Agnieszka Bauman
Podkategoria: Warzywa i owoce
Nazwa potrawy/produktu: Gruszki „Ekoturystyka w Raju" Gospodarstwo Ekologiczne i Agroturystyczne
- 2 miejsce: Anna Poławska
Podkategoria: Napoje
Nazwa potrawy/produktu: Browar Ciechan Piwo Wyborne
- 3 miejsce: Michał Cholewiński
Podkategoria: Warzywa i owoce
Nazwa potrawy/produktu: Makaron z pesto z ekologicznej rukoli, gruszką i serem pleśniowym
- Wyróżnienia:
1. Hanna Kowalska
Podkategoria: Produkty mięsne
Nazwa potrawy/produktu: Smalec ze świni rasy Złotnicka Biała
2. Marta Garwoła
Podkategoria: Oleje i tłuszcze
Nazwa potrawy/produktu: Smalec i ogórki kiszone
3. Lena Dymczyk
Podkategoria: Gotowe dania i potrawy
Nazwa potrawy/produktu: Pyzy ziemniaczane z serem
4. Julia Rogulska
Podkategoria: Gotowe dania i potrawy
Nazwa potrawy/produktu: Pierogi
5. Monika Lutkiewicz
Podkategoria: Napoje
Nazwa potrawy/produktu: Syrop z mniszka
II. Kategoria „Z Listy Produktów Tradycyjnych”
Podkategoria: Warzywa i owoce:
- 1 miejsce: Marta Bukowska
Nazwa potrawy/produktu: Marmolada z antonówek
- 2 miejsce: Monika Lutkiewicz
Nazwa potrawy/produktu: Ogórki kiszone z liściem dębu
- 3 miejsce: Michał Cholewiński
Nazwa potrawy/produktu: Kolorowe świderki z sosem dyniowo-ziołowym, pieczonymi warzywami i kozim serem
Podkategoria: Gotowe dania i potrawy:
- 1 miejsce: Marianna Sobieraj
Nazwa potrawy/produktu: Czernickie pierogi
- 2 miejsce: Katarzyna Prosińska
Nazwa potrawy/produktu: Rejbak
- 3 miejsce: Anna Poławska
Nazwa potrawy/produktu: Bendzwały Szlacheckie
Serdecznie gratulujemy.
Laureaci konkursu otrzymają karty prezentowe do indywidualnego wykorzystania.
Uroczyste wręczenie nagród planowane jest na przełomie sierpnia i września br.
Słowa kluczowe : Samorząd Województwa Mazowieckiego, Mazowiecki Konkurs Fotografii Kulinarnej