- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
XVI edycja konkursu „Smak ekologicznej żywności”
25.03.2019
Zapraszamy mazowieckie szkoły podstawowe i gimnazja do udziału w tegorocznej edycji konkursu „Smak ekologicznej żywności”.
W tym roku formuła konkursu polegać będzie na sprawdzeniu wiedzy w obszarze rolnictwa ekologicznego i żywności ekologicznej.
Czas trwania konkursu: 1 marca–21 czerwca br.
Termin nadsyłania zgłoszeń: do 29 marca br.
Idea inicjatywy
- pogłębianie wiedzy na temat ekologii i ekologicznej żywności,
- podnoszenie świadomości młodych konsumentów poprzez promowanie certyfikowanych produktów rolnictwa ekologicznego,
- kształtowanie postaw zdrowego żywienia wśród dzieci i młodzieży,
- wymiana doświadczeń miedzy placówkami oświatowymi, integracja uczniów.
Regulamin konkursu oraz niezbędne formularze.
Szczegółowe informacje o konkursie można uzyskać w Departamencie Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, tel. (22) 59-79-339.
Zachęcamy do udziału w inicjatywie.