- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Zaproszenie do udziału w piknikach prozdrowotnych
Wzorem ubiegłego roku Samorząd Województwa Mazowieckiego zaprasza mazowieckich producentów zdrowej i ekologicznej żywności do włączenia się w jednodniowe pikniki rodzinne o charakterze prozdrowotnym.
Wydarzenia odbywać się będą:
- w Warszawie, 24 maja br., w godz. 12 00 – 17 00;
- w Siedlcach, Plac im. Gen. Wł. Sikorskiego, 31 maja br., w godz. 12 00 – 17 00;
- w Ostrołęce, Park Miejski, 1 czerwca br., w godz. 12 00 – 17 00;
- w Radomiu, Plac Corazziego, 6 czerwca br., w godz. 12 00 – 17 00;
- w Płocku, Plac Stary Rynek 1, 8 czerwca br., w godz. 12 00 – 17 00;
- w Ciechanowie, Plac Jana Pawła II, 14 czerwca br., w godz. 12 00 – 17 00.
Główną ideą tegorocznej inicjatywy jest promowanie zdrowego stylu życia oraz działań przeciwdziałających uzależnieniom behawioralnym oraz od substancji psychoaktywnych.
Zainteresowanym producentom proponujemy bezpłatne skorzystanie z powierzchni wystawienniczej, przeprowadzenia degustacji oraz sprzedaży swoich artykułów. Województwo nie zapewnia wyposażenia stoiska tj. namiotów, lad, regałów, stołów, krzeseł itp. Pytania prosimy kierować na adres: adriana.jakubowska@mazovia.pl.
Zainteresowanych udziałem w piknikach prosimy o wypełnienie formularza zgłoszeniowego i przesłanie do 15 marca br. drogą elektroniczną na adres: adriana.jakubowska@mazovia.pl.
W przypadku dużego zainteresowania wydarzeniem informujemy, że przy wyborze współwystawcy kryterium będzie stanowiło: posiadanie certyfikatu ekologicznego, proponowany asortyment, członkostwo w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze, wpis produktu na Listę Produktów Tradycyjnych, udział w konkursach oraz wydarzeniach promocyjnych realizowanych przez Samorząd Województwa Mazowieckiego.
Słowa kluczowe : Samorząd Województwa Mazowieckiego, żywność ekologiczna