- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Mazowsze na EKOGALI
Każdego roku Międzynarodowe Targi EKOGALA to szansa na promocję wysokiej jakości regionalnych produktów i żywności.
Tegoroczna edycja wydarzenia zgromadziła blisko 150 wystawców, producentów i przetwórców żywności, posiadających certyfikaty ekologiczne oraz wytwarzających produkty regionalne i tradycyjne. Podczas targów można było poznać bogactwo regionalnych produktów, wyrobów rzemieślniczych, a także skosztować i zakupić tradycyjnie wypiekany chleb oraz sery i wędliny przygotowywane według dawnych receptur.
Zdrowo, smacznie i atrakcyjnie
Tak w trzech słowach można streścić to, co się działo przez dwa dni targów. Impreza obfitowała w konkursy, wykłady, a także warsztaty kulinarne dla przedszkolaków oraz uczniów szkół podstawowych i średnich. Dużą atrakcją był live cooking z udziałem przedstawicieli administracji samorządowej, rządowej, a nawet delegacji z Chin.
Zaprezentowało się także województwo mazowieckie. Zainteresowani mogli poznać Mazowsze z materiałów promocyjnych i informacyjnych, jak również spróbować mazowieckich smaków, np. naturalnych soków z jagodą goji, chlebów razowych z mąki żytniej, chlebów pszennych czy bułek.
Źródło: www.mazovia.pl
Słowa kluczowe : targi spożywcze, zdrowa żywność