- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Zapraszamy na szkolenie: „Zagrodowe przetwórstwo mleka – możliwości i uwarunkowania”
Samorząd Województwa Mazowieckiego, mając na uwadze potrzebę promowania produktów żywnościowych wytwarzanych w systemie produkcji zagrodowej, zaprasza do uczestnictwa w szkoleniu pt. „Zagrodowe przetwórstwo mleka – możliwości i uwarunkowania”.
Szkolenie odbędzie się w dwóch terminach:
- 8 października br. w Kadzidle, w obiekcie Firmy Usługowo – Handlowej Janusz Rydel przy ul. Trasa Mazurska 15. Rozpoczęcie o godz. 11:00.
- 10 października br. w Łosicach, w Łosickim Domu Kultury przy ul. Piłsudskiego 4. Rozpoczęcie o godz. 10:30.
W trakcie szkoleń przeprowadzony zostanie mini konkurs z mini nagrodami, dla tych producentów, którzy dostarczą do oceny próbkę wytwarzanego we własnym gospodarstwie sera podpuszczkowego.
W przypadku pytań prosimy o kontakt z pracownikiem Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego w Warszawie pod numerem telefonu: (22) 59-79-116, bądź drogą elektroniczną poprzez adres krzysztof.zaniewski@mazovia.pl .
Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do udziału!
Słowa kluczowe : Samorząd Województwa Mazowieckiego, producenci mleka, produkcja zagrodowa