- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Kolejna audycja z cyklu Mazowieckiego Poradnika Rolniczego
To piąta z cyklu audycja – Mazowiecki Poradnik Rolniczy.
Przetwórstwo rolno-spożywcze i tzw. produkcja zagrodowa to tematy dzisiejszego poradnika. W ub. roku weszła w życie nowa ustawa o rolniczym handlu detalicznym – zezwalająca rolnikowi sprzedawać konsumentom, czyli nam bezpośrednio swoje płody rolne np. miód od swoich pszczół, ryby z własnej hodowli czy własnej produkcji sery. A wszystko bez pośredników, czyli taniej. I co istotne bez długotrwałego transportu i idealnie świeże.
Zapraszamy do wysłuchania audycji z cyklu Mazowiecki Poradnik Rolniczy.
SŁUCHAJ tutaj.
Do wysłuchania pozostałych audycji zapraszamy tutaj.
Słowa kluczowe : mazowiecki poradnik rolniczy, przetwórstwo rolno-spożywcze, produkcja zagrodowa