- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Zaproszenie do udziału w piknikach prozdrowotnych
Samorząd Województwa Mazowieckiego zaprasza mazowieckich producentów zdrowej i ekologicznej żywności do udziału w jednodniowych piknikach rodzinnych o charakterze prozdrowotnym.
Wydarzenia odbywać się będą:
- Ostrołęka, 8 września br.
- Płock, 15 września br.
- Warszawa, 16 września br., w Parku Szczęśliwickim,
- Siedlce, 22 września br., na Placu Sikorskiego,
- Radom, 23 września br., w Muzeum Wsi Radomskiej,
- Ciechanów, 28 września br., na Palcu Jana Pawła II
Główną ideą inicjatywy jest podjęcie działań zmierzających do przekazania mieszkańcom Mazowsza informacji dotyczących edukacji i profilaktyki chorób serca oraz promocji zdrowego i aktywnego stylu życia.
Zainteresowanym producentom proponujemy bezpłatne skorzystanie z miejsca na stoisku Samorządu Województwa Mazowieckiego. Pytania prosimy kierować na adres: adriana.jakubowska@mazovia.pl, nr tel.: 22 59 79 374 oraz marta.krol@mazovia.pl, nr tel. 22 59 79 249.
Zainteresowanych udziałem w piknikach prosimy o wypełnienie formularza zgłoszeniowego i przesłanie do 12 lipca br. pocztą tradycyjną, na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie, Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, ul. Skoczylasa 4, 03-469 Warszawa lub drogą elektroniczną na adres: adriana.jakubowska@mazovia.pl oraz marta.krol@mazovia.pl.
W przypadku dużego zainteresowania wydarzeniem informujemy, że przy wyborze współwystawcy kryterium będzie stanowiło: posiadanie certyfikatu ekologicznego, proponowany asortyment, członkostwo w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze, wpis produktu na Listę Produktów Tradycyjnych, udział w konkursach oraz wydarzeniach promocyjnych realizowanych przez Samorząd Województwa Mazowieckiego.
Pliki do pobrani:
Słowa kluczowe : Samorząd Województwa Mazowieckiego, żywność ekologiczna