- KSOW 2014-2020
- Podstawa prawna KSOW 2014-2020
- Plan Działania na lata 2014-2020
- Plan Operacyjny Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich
- Pomoc Techniczna PROW 2014-2020 - Schemat II KSOW
- Konkurs 1/2017
- Konkurs 2/2018
- Konkurs 3/2019
- Konkurs 4/2020
- Operacje realizowane przez Partnerów KSOW w ramach Planu Działania KSOW 2014-2020
- Wojewódzka Grupa Robocza
- Formularz zgłoszeniowy do KSOW
- Mazowiecki SIR
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Nazwa operacji – Ocalić od zapomnienia – produkty regionalne i tradycyjne na mazowieckich stołach
Operacja została zrealizowana przez partnera KSOW – Stowarzyszenie Edukacji Rolniczej i Leśnej EUROPEA POLSKA
Celem projektu była promocja produktów regionalnych i tradycyjnych, upowszechnianie wiedzy oraz kultywowanie tradycji dziedzictwa kulturowego mazowieckiej wsi. Projekt przyczynił się do aktywizacji lokalnego środowiska wokół szkół funkcjonujących na obszarach wiejskich. W ramach operacji zrealizowano następujące działania:
- Prezentacja i warsztaty „Owoce leśne, zioła i warzywa w tradycyjnej kuchni mazowieckiej” podczas wystawy „Kwiaty ogrodów”, termin realizacji: 15 maja 2016 r., miejsce: Muzeum Szlachty Mazowieckiej w Ciechanowie, liczba uczestników: 200 osób;
- Stoisko promocyjne „Smaki Gołotczyzny” podczas Mazowieckich Dni Rolnictwa; termin realizacji: 11 - 12 czerwca 2016 r., miejsce: Poświętne, liczba uczestników: 200 osób;
- Warsztaty kulinarne pn. „Przepisy okolicznościowe naszych babci – wspólne gotowanie i pieczenie”, termin realizacji: 24 czerwca 2016 r., miejsce: teren szkoły rolniczej w Gołotczyźnie, liczba uczestników: 134 osoby;
- Stoisko promocyjne „Zdrowo + smacznie = tradycyjnie” podczas dożynek parafialno - szkolnych, termin realizacji: 14 września 2016 r., miejsce: teren szkoły rolniczej w Gołotczyźnie, liczba uczestników: 139 osób;
- Stoisko promocyjne „Przysmaki starej daty” podczas pikniku rodzinnego, termin realizacji: 17 października 2016 r., miejsce: teren szkoły rolniczej w Gołotczyźnie, liczba uczestników: 121 osób;
- Stoisko promocyjne „Spotkania przy wigilijnym stole” podczas I Szkolonego Jarmarku Bożonarodzeniowego, termin realizacji: 6 grudnia 2016 r., miejsce: teren szkoły rolniczej w Gołotczyźnie, liczba uczestników: 157 osób.
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Pomocy Technicznej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
wstecz |