- KSOW 2014-2020
- Podstawa prawna KSOW 2014-2020
- Plan Działania na lata 2014-2020
- Plan Operacyjny Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich
- Pomoc Techniczna PROW 2014-2020 - Schemat II KSOW
- Konkurs 1/2017
- Konkurs 2/2018
- Konkurs 3/2019
- Konkurs 4/2020
- Operacje realizowane przez Partnerów KSOW w ramach Planu Działania KSOW 2014-2020
- Wojewódzka Grupa Robocza
- Formularz zgłoszeniowy do KSOW
- Mazowiecki SIR
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Nazwa operacji – Karp na polskim stole. Tradycja i innowacja.
Operacja została zrealizowana przez partnera KSOW – Stowarzyszenie Na Rzecz Zachowania Tożsamości Kulturowej oraz Rozwoju Regionu Mazowsza i Podlasia „Tradycja-Rozwój-Przyszłość”
Celem projektu było zorganizowanie szkolenia warsztatowego na temat znaczenia karpia w żywieniu, wykorzystania karpia w gastronomii, wpływie hodowli karpia na środowisko naturalne. Spotkanie miało również na celu promocję Szlaku Kulinarnego Mazowiecka Micha Szlachecka. Ideą Szlaku jest promocja potraw: regionalnych, tradycyjnych, i ekologicznych. Potrawy z karpia i sam karp, pochodzący z lokalnej hodowli, są serwowane na Szlaku. Szkolenie przeprowadzono w dniach 9-10 listopada 2015 r. w Dworze Mościbrody.
W szkoleniu uczestniczyło 30 osób. Przeszkolono właścicieli gospodarstw rybackich, agroturystycznych i obiektów turystyki wiejskiej. Uczestnicy oprócz wiedzy nt. prawidłowej obróbki mechanicznej ryby czy jej przyrządzania, otrzymali również wiedzę na temat hodowli karpia i funkcjonowania hodowlanych stawów rybnych na przykładzie gospodarstwa rybackiego w Mościbrodach.
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Pomocy Technicznej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
wstecz |