- KSOW 2014-2020
- PROW 2014-2020
- ------------------------
- KSOW 2007-2013
- PROW 2007-2013
- Leader
- ------------------------
- MIAS - Mazowiecki Instrument Aktywizacji Sołectw MAZOWSZE 2020
- Rozwój regionalny i lokalny
- Kultura i Turystyka
- Mazowiecki Szlak Tradycji
- Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
- Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Konkursy
- ------------------------
- Rolnictwo -- Mazowsze. serce Polski (od 2018 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Z serca Polski (2017 r.)
- eKSpresOWy przegląd wydarzeń -- Kronika Mazowiecka (2011 - 2016)
- WIEŚci z Mazowsza (2012-2016)
- ------------------------
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
Agro Bieganów Sp. z o.o.
Forma prawna:
Spółka handlowa (spółka z o.o, spółka akcyjna, spółka jawna, itp.)
Adres siedziby:
lubuskieBieganów 1969-108 Cybinka
NIP:
5252426563
Zasięg terytorialny:
lokalny
Priorytety PROW:
- I. Transfer wiedzy i innowacje
- Innowacje w hodowli zwierząt
- Innowacje w łańcuchach żywności
- Doradztwo rolnicze
- III. Organizacja łańcucha dostaw żywności
- Produkty ze znakami jakości
- Promowanie dobrostanu zwierząt
- Przetwórstwo produktów rolnych
Opis dotychczasowej działalności:
AGRO Bieganów jest Spółką o wieloletnich doświadczeniach w zakresie produkcji roślinnej , bydła mięsnego oraz trzody chlewnej.
W zakresie agrotechniki stosujemy nowoczesne techniki doboru odmian , nawożenia i ochrony roślin.
W produkcji bydła mięsnego stosujemy wzorce hodowców francuskich.
Stado podzieliliśmy na czystorasowe i krzyżówkowe.
W żywieniu wykorzystujemy dobra paszę z użytków zielonych i naszym celem jest produkcja materiału hodowlanego i produkcji opasów na rzeź.
Ferma Trzody Chlewnej i jej wyniki produkcyjne stawiają nas w jednym szeregu z czołówką europejską.
Współpracujemy z Instytutami Naukowymi i doradcami branżowymi , sami także chętnie dzielimy się swoim doświadczeniem. W najbliższej przyszłości zamierzamy modernizować fermę trzody chlewnej w zakresie poprawy warunków dobrostanu zwierząt a także optymalizacji koszów.
W bydle mięsnym zamierzamy optymalizować żywienie zwierząt z jak największym wykorzystaniem użytków zielonych.
Data rejestracji: 05.02.2018


wstecz |